Aprenentatges en xarxa per desfer rumors sobre gènere, ètnia i orígen

 A Actualitat

He sentit por de caminar sola pel carrer? M’he sentit forçada a canviar el meu aspecte per ser acceptada? Em sento observada quan vaig pel carrer amb la meva parella? M’han insultat pel meu origen alguna vegada? He hagut de justificar alguna vegada la meva estada en aquest país? Alguna vegada m’han “convidat a marxar” del país? Un sí, un pas endavant. Com més lluny anem del centre, més discriminacions viscudes.

A l’obrir els ulls, ens adonem que, fins i tot en un grup de dones més o menys proper, com el de les participants a la Xarxa Antirumors de Barcelona, trobem molta diversitat al creuar els eixos de gènere, sexualitat, origen i ètnia; eixos que interseccionen i configuren les nostres posicions de privilegi/opressió a la societat. 

Ha estat un dels exercicis que ha proposat la Fundació Surt durant la jornada ‘Format en xarxa’,  organitzada pel grup de formació de la Xarxa Antirumors de Barcelona, de què Surt és membre.

La trobada ha reunit al Casal d’Entitats Mas Guinardó un centenar de professionals d’organitzacions socials i col·lectius per compartir coneixements sobre la perspectiva interseccional i decolonial. Durant els tallers i intervencions, s’ha reflexionat sobre com impacta l’antigitanisme sobre les dones, la islamofòbia de gènere o la diversitat dins la condició de migrada, i s’ha posat de relleu la necessitat col·lectiva de desfer etiquetes que no responen a les realitats diverses i complexes de les persones.

La Xarxa BCN Antirumors és una xarxa d’entitats, col·lectius, persones a títol individual i l’Ajuntament de Barcelona, que treballen per desmuntar rumors i estereotips sobre la diversitat cultural.

 

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.