Comunicat de la Fundació Surt respecte a la situació de la justícia davant la violència masclista

 A Actualitat

“Una serie de jueces y fiscales españoles terminaron con menores de edad”

S’ha desvetllat un àudio en què l’actual ministra de justícia del Govern espanyol fa aquesta revelació. La naturalització que el món judicial està fent de la violència contra les dones s’està convertint en un malson, en una clara vulneració de drets i en complicitat amb les agressions i assassinats que s’estan portant a terme.

Ahir, en tan sols 9 hores es van cometre quatre assassinats per violència masclista a l’Estat espanyol. De forma continuada es dicten sentències i es neguen ordres d’allunyament que no tenen en compte la vulnerabilitat en que es troben les
dones que han patit o pateixen violència masclista. La justícia malgrat tenir eines que permetin la seva eradicació està naturalitzant la violència contra les dones de forma esfereïdora.

Les declaracions d’alguns jutges a l’entorn de la violència masclista en els darrers anys han estat tenyides d’un tarannà clarament discriminatori. Les sentències que es dicten, -com ara la de La Manada-, el periple de les dones per denunciar agressions sexuals o el mite de les denúncies falses són alguns dels elements que porten a l’acceptació social dels fets i la por de les dones a denunciar.

La justícia espanyola està tenyida pel patriarcat i així es destapa amb l’exteriorització brutal de com alguns jutges formen part d’un sistema que menysté les dones, n’abusa i agredeix. És del tot inadmissible que estiguin participant en judicis i sentències de les que en són, clarament, part.

Barcelona, 26 de setembre del 2018

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.