El programa ‘Construïm en femení les altres economies’ oferirà acompanyament a emprenedores en l’ESS a partir d’octubre

 A Actualitat

Les eines que he anat creant a mesura que he anat vivint són les que m’han dut fins on sóc. Amb el ‘Construïm’, m’han ajudat a descobrir-les, a creure-me-les i a fer-ne ús”. Ho posa en valor l’Eulàlia, una de les participants de la primera edició de Construïm en femení les altres economies, un programa de promoció de l’emprenedoria cooperativa, social i solidària amb dones al capdavant. 

Aquest octubre, s’obre la segona edició del programa de Barcelona Activa, que acompanyarà una vintena més de dones a impulsar projectes empresarials amb impacte social. El programa oferirà formació, assessorament personalitzat, idees i recursos per donar-los una empenta en la primera fase.

Construïm en femení les altres economies dóna, també, l’oportunitat de compartir l’experiència amb un grup de dones emprenedores, amb les qualsconstruir sabers i una xarxa de suport mutu. 

El programa es desenvoluparà d’octubre a març, 3 dies a la setmana, en horari de matins. 

S’hi treballarà:

Construïm pas a pas: formació bàsica per elaborar el pla d’empresa (concreció d’idea, pla d’empresa en el marc de l’ESS, pla de màrqueting, recursos per posar en marxa el projecte, comunicació i formes jurídiques, sostenibilitat econòmica…).

Ancoratges: mòduls i càpsules formatives de suport a la construcció del projecte (habilitats emprenedores, economia feminista i de les cures, eines pràctiques de comunicació, intercooperació i mercat social, finances ètiques, democràcia interna…).

Espai de coworking per treballar el projecte i dinars en xarxa, per conèixer l’experiència d’altres dones emprenedores.

Durant tot el programa, cada una de les participants comptarà amb l’assessorament d’una experta que ajudarà a concretar el pla d’empresa.

D’entre totes les interessades, se’n seleccionaran 20. Cal ser dona, major d’edat i, preferiblement, estar a l’atur, tenir disponibilitat dilluns, dimecres i divendres al matí i voler impulsar un projecte preferiblement col·lectiu i liderat per dones.  Per optar-hi, cal inscriure’s i assistir a una sessió informativa del programa. 

Publicacions recomanades

Fes un comentari