El programa DIMO acompanya una cinquantena de dones a fer un procés de recuperació i enfortiment de competències

 A Actualitat

Una cinquantena de dones ha iniciat el seu procés de millora competencial a través del projecte DIMO (Dispositiu de millora de la ocupabilitat), un programa d’orientació i inserció laboral que els suposa “una possibilitat de desenvolupar les seves competències professionals i transversals i, per tant, de millorar la seva ocupabilitat, alhora que una possibilitat de realitzar un procés per la reapropiació de drets vulnerats i per la recuperació i l’enfortiment de competències pel propi desenvolupament integral”, descriu Mercè Garcia Huguet, coordinadora del DIMO.

De les 50 participants que Surt acompanya des de principi d’any, 5 d’elles s’han inserit en el mercat de treball formal i 2 més han iniciat treballs que els possibiliten sostenir el seu procés de millora competencial estant en situació administrativa irregular. 25 dones han iniciat un procés formatiu per la millora de l’ocupabilitat.

Dins del programa, les dones participen en sessions grupals que tenen l’objectiu de “crear espais de cures i de debat que permetin donar visibilitat a mecanismes estructurals i de socialització que conformen el sistema de desigualtats que pateixen”, explica Garcia Huguet.

“Busquem poder crear estratègies conjuntes per desarticular-los, a fi de col·lectivitzar noves formes de ser, d’estar, de fer i de relacionar-nos amb el món per garantir la sostenibilitat de la vida”, afegeix la coordinadora del programa.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt