Surt condemna la vulneració de drets civils i polítics a Catalunya i s’adhereix a l’Espai Democràcia i Convivència

 A Actualitat

La Fundació Surt, compromesa amb la defensa dels drets humans, civils i polítics, condemna la vulneració de drets contra els i les representants independentistes i contra el poble català. Per això s’adhereix a l’Espai Democràcia i Convivència, dirigit a defensar les institucions del país, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania. La plataforma sorgeix de la Taula per la Democràcia, de la qual Surt ja formava part.

Les entitats impulsores convoquen una manifestació per denunciar la repressió el diumenge 15 d’abril (a les 12.30h a la plaça Espanya) i mostrar el rebuig de la societat catalana als empresonaments dels i les dirigents independentistes. La mobilitzarà coincidirà amb el dia en què farà mig any que el diputat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, són a la presó.

Les organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem que:

– Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
– Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació del país.
– Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes i la cohesió social.
– Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’Estat i europees a cercar les formes i espais pel diàleg i la negociació política.
– Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamental i a favor del diàleg.
– En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.
Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.