Surt coordina un projecte de cooperació per afavorir l’empoderament econòmic de les dones a Bòsnia i Hercegovina

 A Actualitat

Membres de la Fundació de la Democràcia Local de Sarajevo seran a Barcelona aquesta setmana per formar part d’activitats formatives i rutes de coneixement d’experiències catalanes innovadores en el marc de l’emprenedoria liderada per dones i l’economia social i solidària.

La visita s’emmarca en el projecte “L’apoderament econòmic de les dones a Bòsnia i Hercegovina a partir de les experiències de Catalunya”, dirigit a promoure les oportunitats de les dones al mercat laboral, com a eina d’impuls de l’equitat de gènere. Coordinat per Surt i finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el projecte permetrà compartir les metodologies d’empoderament econòmic i emprenedoria de Surt amb l’entitat de Sarajevo Fundació per a la Democràcia Local.

“Cinc tècniques de l’entitat bosniana rebran una formació en competències i emprenedoria del model de Surt i realitzaran visites a quatre cooperatives i projectes emprenedors impulsats per dones”, detalla Tatiana Diniz, tècnica de l’àrea de recerca de Surt.

Més endavant, professionals de Surt visitaran la Fundació per a Democràcia Local de Sarajevo per tal de participar en sessions formatives amb dos col·lectius de dones: dones amb el desig d’emprendre i dones en situacions d’alta vulnerabilitat que busquen ocupació en el mercat de treball formal. “Les dones participants obtindran també acompanyament individual, rebran eines que permetin afrontar els reptes i sostenir el procés d’incorporació al mercat laboral, i desenvolupar els seus projectes d’autoocupació”, explica Diniz.

Publicacions recomanades

Fes un comentari