Surt lidera un projecte europeu de prevenció de la violència masclista entre joves a través de la música i l’audiovisual  

 A Actualitat

La música i l’audiovisual són vies de transmissió d’estereotips de gènere amb gran impacte en l’adolescència i són, també, els recursos a través dels quals el projecte europeu Play it for change es proposa prevenir la violència masclista entre nois i noies.

Organitzacions d’Eslovènia, Polònia, Grècia, Xipre, Croàcia i Catalunya participen en la iniciativa, coordinada per Surt, amb l’objectiu de fomentar el pensament crític davant els missatges dels continguts musicals i audiovisuals, alhora que promoure la participació activa dels i les joves en la prevenció de la violència masclista.

“La violència masclista no limita el seu impacte a la vida adulta. És una realitat estesa entre els i les adolescents, pel que sensibilitzar i promoure eines preventives en aquesta etapa del cicle vital és fonamental”, explica Alba Elvira, coordinadora del projecte. “La vista la tenim posada en millorar les seves vides i contribuir a eradicar el fenomen”, afegeix.

El projecte inclourà una recerca, un programa de formació per al professorat, programes de sensibilització per a nois i noies impartits pel professorat especialitzat, tallers amb especialistes, trobades internacionals per intercanviar bones pràctiques I un festival per presentar els productes musicals o audiovisuals de sensibilització que creïn els nois i noies. Demà té lloc a Barcelona la primera trobada entre les organitzacions que activaran el Play it for change en els propers dos anys

Publicacions recomanades

Fes un comentari