Un grup de dones migrades i refugiades s’autorepresenten a través de la fotografia i construeixen l’exposició ‘Captures pròpies’

 A Actualitat

‘Captures pròpies’ és una exposició fotogràfica resultat dels tallers participatius amb dones del Marroc, Xina, Nepal, Bangladesh i Pakistan residents a Barcelona, en el marc del projecte europeu Building a Safety Net for Migrant and Refugee Women. 

Durant el procés, cada dona va fer servir una càmera digital compacta per explorar diverses mirades tant d’una mateixa com de l’espai públic quotidià. “La fotografia esdevé una eina de comunicació capaç de trencar les barreres idiomàtiques i una eina de transformació que afavoreix l’empoderament de les dones”, valora Tatiana Diniz, tècnica de l’àrea d’empoderament sociopolític de Surt.

Les fotos seleccionades mostren les mirades de cinc dones caminant pels barris del Raval, del Gòtic i del Born, presentades com a un recorregut on els aspectes externs del context i els interns de la subjectivitats de les dones es posen en diàleg. Les autorepresentacions de dones migrades i refugiades, “habitualment són invisibilitzades en els imaginaris dominants”, destaca Diniz, conformen l’exposició “Captures pròpies”, que podrà visitar-se a la Biblioteca del Poble Sec fins al 5 de juliol.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.