0’7%

 A Bitácoras, Bloc, Uncategorized @ca

Les entitats socials catalanes hem rebut un cop duríssim per part del Tribunal suprem. Una sentència dictada per l’alt tribunal diu que malgrat que 13 sentències anteriors del Suprem i el Constitucional deien el contrari, l’Estat sí que té competències per a la distribució d’aquests fons perquè no van destinats a l’assistència social.

Això comporta la centralització de la distribució del 0’7%  a partir d’una recentralització encoberta de competències adduint que la convocatòria de l’IRPF “fa referència a totes aquelles activitats que tendeixen a atendre estats de manca o necessitat que no tenen cobertura mitjançant altres títols específics” tot atribuint-li caràcter subsidiària les competències autonòmiques.

Tot i que les entitats del Tercer Sector a Espanya han aplaudit la sentència, les entitats catalanes, amb la Taula del Tercer Sector al capdavant, han manifestat el seu rebuig. De fet, és una mala notícia per les entitats socials, donat que se’ns neguen uns fons que fan possible programes importants en l’atenció a persones en situacions de vulnerabilitat social i necessàries per a la cohesió social.

 

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.