16 joves del Besòs s’obren camins professionals en el sector del comerç

 A Actualitat

Un grup de 16 joves comença l’itinerari del projecte ROADS, que oferirà formació professionalitzadora en activitats auxiliars de comerç amb l’objectiu d’obrir camins diversos i flexibles que els permetin superar els obstacles i accedir al mercat laboral en condicions de no discriminació.

“El grup ha començat a conèixer-se, explorant la diversitat d’edats, procedències i trajectòries, amb diferents dinàmiques per conèixer les companyes i fer cohesió grupal”, explica Raquel Valenzuela, tècnica del projecte. També hi ha hagut un primer acostament a recursos del barri del Besòs, com ara el Punt d’informació juvenil, el Centre Cívic o l’escola de persones adultes Montserrat Roig, així com el barri de la Mina de Sant Adrià. Van acostar-se al SIOL (servei d’informació i orientació personalitza), l’Arxiu històric i l’espai cultural de la Biblioteca de la Mina, on tindran lloc les activitats d’orientació.

El suport de ROADS afavoreix la incorporació al mercat de treball formal, així com el retorn al sistema educatiu. “L’objectiu d’empoderament de les dones és l’eix transversal del programa, ja que és el que pot fonamentar i consolidar el procés de canvi i millora de l’ocupabilitat”, destaca Valenzuela.

Les actuacions de l’itinerari són d’orientació laboral, de professionalizació mitjançant la realització del certificat de professionalitat en activitats auxiliars de comerç, que inclou pràctiques-, de suport personal i ocupacional, i de prospecció i intermediació laboral.

L’itinerari d’aquest projecte, subvencionat pel servei públic d’ocupació de Catalunya, el Ministeri de treball i economia social i el Fons Social Europeu, en el marc de les iniciatives d’ocupació, d’acord amb els projectes singulars de garantia juvenil, es desenvoluparà fins l’octubre.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt