17 de maig, Dia contra la LGBTIfòbia

 A Actualitat

Avui 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia per conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones LGBTI+ en tots els àmbits de la vida diària. “El compromís amb la protecció dels drets de les persones LGBTI es posa a la pràctica en el dia a dia. És responsabilitat de tothom assenyalar les discriminacions per raó de gènere, identitat o orientació sexual, sostenir a qui les pateix i sensibilitzar a l’entorn per marcar línies vermelles”, segons Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt.

Surt actua contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, tant des de l’atenció directa, amb programes d’empoderament econòmic i personal, com a través dels projectes d’innovació metodològica, recerca social i formació.

L’entitat ha desenvolupat projectes contra la LGTBIfòbia en diversos àmbits, com el laboral i el de la salut, per contribuir a revertir i respondre discriminacions per raó d’identitat de gènere i sexualitat en l’atenció social i la inserció laboral. Surt, a més, treballa per afavorir la detecció de violències i l’acompanyament en el procés de recuperació i empoderament.

Té els seus orígens en una campanya internacional de 2005 que va rebre el suport de més de 24.000 persones i de les principals associacions internacionals LGBTI+, durant la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt