21 de març, Dia Internacional de l’eliminació de la discriminació racial

 A Actualitat

El 21 de març celebrem  el Dia Internacional de l’eliminació de la discriminació racial. La diversitat, l’equitat de gènere i l’antiracisme formen part dels valors i la pràctica de la Fundació Surt. 

Sira Vilardell, directora General de Surt, recorda que “la llei 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació, recull de forma clara que el racisme no té cabuda al nostre país. Cal avançar cap a una igualtat real, sense discriminacions de cap tipus, per arribar a viure en una societat realment lliure”

El racisme, la xenofòbia i la discriminació racial, són actituds que tracten de minoritzat i excloure persones o  col·lectiu sencers per motius racials. És per aquest motiu que aquest cap de setmana passat ens vam sumar a la manifestació del 16 de març “Unim-nos per un món sense el racisme ni el feixisme” convocada per Unitat contra el feixisme i el Racisme (UCFR) a Barcelona.

Vilardell destaca que “cal seguir treballant amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, així com des d’una perspectiva intercultural. Som i volem ser una societat inclusiva. Per això hem d’acabar amb el racisme, la xenofòbia i tot tipus de discriminacions, així com amb els discursos d’odi que les fomenten. És necessari un canvi de mirada, trencant amb els estereotips i els prejudicis racials.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt