8M 2024: Juntes contra les precarietats, les fronteres i els genocidis

 A Actualitat

Un any més, el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, vam sortir al carrer a reivindicar els drets de les dones. Enguany, sota el lema Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis vam participar a la manifestació central a Barcelona convocada per la plataforma Assemblea 8M. Algunes treballadores es van sumar a la jornada de vaga i l’entitat va assumir els serveis essencials.

 

En el marc de la jornada, durant la setmana passada vam organitzar activitats de reflexió i lluita. La Biblioteca Montserrat Abelló (Barcelona) va acolir, el 6 de març, una tertúlia poètica de poetesses diverses d’arreu del món aplegades per posar en valor la llarga trajectòria de compromís amb el feminisme literari de Montserrat Abelló i Soler. Les participants van recitar material poètic propi. La tertúlia poètica va anar a càrrec de Crearteducaccion Comunitaria i va ser organitzada pel PIAD de Les Corts, gestionat per Surt.

El 7 de març vam participar a la Caminada de Dones pel Raval sota el títol “Movem-nos juntes!”. Organitzada per la Taula Dona del Raval, hi vam participar diferents entitats del barri, en un itinerari des de la Plaça Folch i Torres fins al Moll de la fusta, on es feia un esdeveniment esportiu organitzat per l’Associació Esportiva Ciutat Vella juntament amb instituts de la zona. Les participants, entre elles una desena del programa Obrint Portes de Surt, van acabar l’activitat amb una coreografia dirigida pels adolescents dels instituts.

El mateix 8 de març, el SIE de Terrassa (gestionat per Surt), amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, va estrenar les Jornades aCOSta’t Jornades de reflexió sobre les violències maclistes. Va ser la primera de dues sessions acollides a l’Ateneu Candela de Terrassa; la segona es desenvoluparà el proper 15 de març amb el mateix contingut en horari de tarda (15.30h a 21h). Les inscripcions es poden realitzar en aquest formulari.

Autoria fotografies Jornades aCOSta’t 2024 (Ateneu Candela, 8 març 2024, Terrassa): Víctor Ruiz Caballero

Surt agraeix a l’empresa Figueras Seating i a tot el seu equip per convidar-nos al vermut solidari que van celebrar a Lliçà d’Amunt amb motiu del 8 de Març. Hi vam poder explicar la tasca de Surt i programes com l’Obrim Portes. És una empresa compromesa amb l’equitat de gènere i amb equips sensibles i diversos. Algunes treballadores han destinat fons a l’entitat; la mateixa quantitat serà donada també per l’empresa.

Vermut solidari a Figueras Seating (8 de Març, Lliçà d’Amunt).

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt