A tu com et sona? Veus joves sobre el masclisme a la música

 A Actualitat

Fundació Surt està impulsant un projecte audiovisual dirigit a la creació d’un vídeo educatiu sobre la música i el masclisme, vist a través dels ulls d’adolescents. Es tracta d’un projecte finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, mitjançant els fons provinents del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

El vídeo, titulat “A tu com et sona? Veus joves sobre el masclisme a la música”, té un doble objectiu. En primer lloc, fomentar la reflexió i la conscienciació sobre els estereotips i els rols de gènere existents a la música actual, així com el seu impacte a l’adolescència. En segon lloc, promoure una visió activa i empoderadora de l’adolescència i fomentar la implicació de noies i nois en la lluita per la igualtat i la fi del masclisme.

En definitiva, volem que el vídeo esdevingui una potent eina educativa per tal de sensibilitzar sobre aquestes qüestions i posar en valor la perspectiva pròpia de les i els adolescents. Per això, estarà adreçat no només a adolescents i joves, sinó també a professionals de l’educació i les famílies.

La producció audiovisual és possible gràcies a la col·laboració amb la Cooperativa de Tècniques. Les gravacions es van fer en el marc d’una trobada a Barcelona de més de 50 noies i nois adolescents provinents de 6 països europeus: Catalunya, Eslovènia, Polònia, Croàcia, Grècia i Xipre. Eren participants al projecte Play it for change, un projecte europeu coordinat per Surt i adreçat a l’empoderament de noies i nois per a la prevenció de les violències masclistes, a través de la música i l’audiovisual.

Aquest vídeo recull els fruits de molts mesos de treball conjunt amb centres educatius dels 6 països i, especialment, amb les noies i nois adolescents. La participació d’adolescents conscienciades de diferents països europeus és un dels valors afegits del vídeo perquè evidencia la dimensió transcultural del masclisme i, a la vegada, reflexa la diversitat dels contextos socioculturals en què s’expressa.

I a tu, com et sona?

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt