L’Engaged in Equality a punt pel seu acte final a Barcelona

 A Actualitat

Compte enrere per la celebració de l’acte final de l’Engaged in Equality. Aquest divendres, 12 de gener, l’espai Paral·lel 62 – Club P62 (Barcelona) acollirà l’esdeveniment que culminarà el projecte europeu desenvolupat durant dos anys per participants de l’institut Salvador Dalí d’El Prat de Llobregat, l’institut Caterina Albert de Barcelona i l’institut Baix Montseny de Sant Celoni.

El projecte ha permès treballar les noves masculinitats i la prevenció de violències masclistes entre adolescents, directament amb les i els adolescents i amb professorat dels tres centres catalans. Al llarg del procés s’han fet formacions i tallers als professorat i als i les adolescents, oferint eines per la detecció de relacions tòxiques, actituds racistes, homòfobes o discriminatòries en general.

El projecte ha finalitzat amb la realització de diversos vídeos elaborats per les mateixes adolescents, “per sensibilitzar a altres adolescents de la necessitat d’establir relacions sanes, lliures de violències i de discriminacions”, segons Anna Albareda, directora de programes i aliances estratègiques de Surt.

La recerca, la sensibilització i la formació són pal de paller de l’estratègia d’empoderament de Surt. “El procés d’investigació i experimentació de l’alumnat participant evidencia l’empoderament de l’adolescència vers les violències masclistes”, destaca Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt.

L’esdeveniment comptarà amb l’actuació especial de la cantant Jim Gómez, guanyadora de la darrera edició del concurs de 3cat Eufòria 2023. Per assistir a l’ acte de cloenda cal inscriure’s gratuïtament en aquest enllaç: https://forms.gle/p2znD4gyv4pubbCD7. L’esdeveniment es farà de 17 h a 19 h (obertura de portes a partir de les 16:30 h).

El projecte europeu Engaged in Equality ha estat co-finançat gràcies a fons de la Comissió Europea, CERV-2021-DAPHNE, i juntament amb el suport de la Direcció General d’Alumnat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
Engaged in Equality 12 febrer 2024, amb la Jim