Actuar contra la LGTBIfòbia més enllà de denunciar-la el 17M

 A Actualitat

El 17 de maig és el  Dia Internacional contra la LGTBIFòbia, és a dir contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia,  la Transfòbia i la Bifòbia.

L’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals i es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional. L’ objectiu és visibilitzar i  conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI.

Sira Vilardell, directora General de SURT destaca “la importància d’actuar més enllà del 17 de maig”. “El reconeixement legal dels drets hi és, cal lluitar perquè sigui una realitat quotidiana”, remarca.

SURT actua contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, tant des de l’atenció directa, amb programes d’empoderament econòmic i personal, com a través dels projectes d’innovació metodològica, recerca social i formació.

L’entitat ha desenvolupat projectes contra la LGTBIfòbia en diversos àmbits, com el laboral i el de la salut, per contribuir a revertir i respondre discriminacions per raó d’identitat de gènere i sexualitat en l’atenció social i la inserció laboral. També Surt treballa per afavorir la detecció de violències i l’acompanyament en el procés de recuperació i empoderament.

“Volem donar eines per fer desaparèixer qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual o identitat de gènere i, en el camí, acompanyar les persones que les pateixen, compromeses en la lluita pels drets de les dones i el conjunt de la població LGTBI”, reitera Vilardell.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt