‘Aproxima’t BCN’ s’activa per promoure que dones migrades accedeixin a recursos culturals i d’oci de la ciutat

 A Actualitat

Surt impulsa ‘Aproxima’t BCN’, una iniciativa dirigida a facilitar recursos per trencar la situació d’aïllament que viuen moltes dones migrades amb escassa o nul·la xarxa social. Una situació “accentuada pels efectes de la pandèmia”, afirma Laura Parés, co-coordinadora d’aquesta iniciativa.

Per fer-ho, es compta amb voluntàries que, des d’una relació entre iguals, faciliten que les dones entrin en contacte amb recursos culturals i d’oci de la ciutat. Prèviament, les voluntàries, amb experiència en el camp social i jurídic, han comptat amb formació metodològica per fer l’acompanyament. A més, l’acompanyament compta amb supervisió de la tècnica del projecte i es va revisant i adaptant a les necessitats i demandes canviants de les dones.

El programa està format per sessions individuals, dirigides a respondre a necessitats específiques de cada dona participant, així com per sessions grupals, que consisteixen en sortides culturals i lúdiques, d’acord amb “interessos i demandes de les participants”, explica Parés.

‘Aproxima’t BCN’ és resultat d’un intercanvi de bones pràctiques de mentoria desenvolupat en el marc del projecte europeu Libes, cofinançat pel fons AMIF de la Comissió Europea. Els aprenentatges d’aquesta experiència es van recuperar i posar en funcionament amb dones migrades ateses en diversos programes de Surt, per tal de donar resposta a situacions d’aïllament identificades.

“Apropar les dones a serveis culturals, socials i d’oci de Barcelona és una via per trencar l’aïllament, promoure la participació social i generar un major sentiment de pertinença a la ciutat  que, en el suport que acostumem a oferir, veiem que és una pota que costa treballar, tot i ser important també en el procés de les dones per guanyar autonomia en la seva vida a la ciutat”, afirma Parés.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt