Barcelona, seu de la trobada d’entitats participants a “Women4Integration: dels barris a Europa”

 A Actualitat

Barcelona ha estat la ciutat que ha acollit el tercer “Transnational Living Lab” del projecte “Women4Integration: dels barris a Europa”. Es tracta de trobades d’intercanvi de coneixements i experiències del partenariat d’aquesta iniciativa europea en què Surt participa, al costat de grups de recerca d’estudis urbans de la Universitat Politècnica de Milà i la Universitat de Malmö (Suècia), així com d’entitats d’acció social de Milà (Itàlia), Malmö (Suècia), Amsterdam (Països Baixos) i Barcelona (Catalunya).

En la trobada a Barcelona s’ha avançat en l’elaboració d’una metodologia comuna d’empoderament de dones migrades, des d’una perspectiva de gènere i interseccional, que té en compte tant l’acompanyament individual personalitzat de cada dona com el treball comunitari a quatre barris amb elevats percentatges de població migrada: San Siro (Milà), Rosengärd (Malmö), Amsterdam Est i Sud-est i Raval (Barcelona).

Durant els tres dies, les entitats participants han conegut el barri del Raval, on han pogut veure el treball en xarxa de les entitats del barri a través de la Fundació Tot Raval i la cooperativa Norai Raval, així com els programes de la Fundació Surt per a l’empoderament de treballadores sexuals, víctimes de tràfic d’éssers humans i dones en situacions de pobresa. El parternariat també ha visitat el barri de La Mina per conèixer els itineraris d’acompanyament a dones gitanes.

L’empoderament econòmic i personal de dones migrades és un àmbit de treball que Surt desenvolupa a través del programa SADI (Servei d’Atenció a Dones Immigrades), que acompanya dones en situacions d’especial vulnerabilitat, com són aquelles que encara no han tingut possibilitat de regularitzar la situació, o aquelles que han topat amb la irregularitat sobrevinguda, per exemple, quan se’ls ha denegat la petició d’asil.  “La meta és afavorir-ne la igualtat efectiva”, sintetitza Xantal Genovart, coordinadora del programa i professional del projecte Women4Integration des de Surt.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt