Benicarló acull l’exposició ‘Sobreviure als camps de maduixes’ fins al 20 de juny

 A Actualitat

Fins al 20 de juny, es pot visitar al Mucbe de Benicarló l’exposició ‘Sobreviure als camps de maduixes’, formada per 21 fotografies sobre la situació d’explotació laboral, violència masclista i racisme que pateixen les més de 14.000 temporeres marroquines que viatgen cada any a Huelva per treballar durant uns mesos als camps de maduixes per poder aconseguir recursos per mantenir les seves famílies.

Les treballadores migren amb visat però, tot i estar emparades legalment, algunes pateixen abusos i maltractaments una vegada arriben a les finques agrícoles. Les jornaleres que s’han atrevit a alçar la veu denuncien casos d’explotació laboral, assetjament i agressions sexuals.

A l’acte d’inauguració de l’exposició hi van estar presents el fotoperiodista Pablo Tosco, autor de les fotografies i recent guanyador del primer premi en la categoria de Temes contemporanis del World Press Photo d’enguany, i el periodista David Meseguer.

Les dones participants en grups de pràctica de la llengua dels serveis socials de l’Ajuntament de Benicarló han visitat ja l’exposició. Ha estat una ocasió en què diverses han compartit la pròpia experiència i l’experiència de familiars durant la recollida de la maduixa en camps del sud de l’Estat espanyol.

‘Sobreviure als camps de maduixes’ és el resultat d’un any i mig d’investigació periodística, en què, al costat de Tosco i Meseguer, hi han treballat Maria Altimira i Quique Badia.

 

El projecte ha estat desenvolupat amb Surt i finançat gràcies a la beca Devreporter atorgada per la Fede.cat.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt