Bones pràctiques per atendre la diversitat sexual i de gènere als entorns sanitaris, en càpsules de vídeo

 A Actualitat

El projecte europeu Open Doors, liderat a Catalunya per Surt i la Universitat de Girona, ha elaborat 4 càpsules de vídeo amb alguns exemples de bones pràctiques a l’hora d’atendre les persones LGTBI als entorns sanitaris. “Algunes de les situacions es basen en casos reals de professionals d’atenció primària, recollits en un article de la publicació Actualización en Medicina de Familia, així com en experiències de persones conegudes”, explica Nagore Gartzia, coordinadora del projecte dins de l’àrea de recerca de Surt. Aquests exemples van ser guionitzats per Càmeres i Acció, a càrrec d’elaborar les càpsules.

Si bé moltes persones estan fent un canvi de mirada i de pràctica als entorns sanitaris, el projecte Open Doors identifica que encara queda molt per recórrer. “Majoritàriament, la cisheteronormativitat és el marc des del qual parteix el model de salut dins del sistema sanitari, de manera que en moltes pràctiques clíniques es reprodueix aquesta lògica excloent”, afirma Gartzia.  “Amb aquests vídeos, es busca visibilitzar la diversitat i oferir p autes molt senzilles de com, petits canvis en la pràctica mèdica, poden tenir efectes molt significatius a escala social”, afegeix.

El projecte ha finalitzat ja i, a més de la guia per a professionals de la salut, ha impulsat accions formatives a personal sanitari, amb el suport de les expertes i activistes Teo Pardo i Laura Vila Kremer.  “Els vídeos complementen la feina de sensibilització i formació, ja que mostren com es podria fer un apropament inclusiu en consulta mèdica”, sintetitza Gartzia.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt