Compartir experiències, conèixer els seus drets i el mercat laboral, participar en espais d’incidència: fruits més apreciats per les participants a HEAL

 A Actualitat

Compartir experiències amb altres dones, conèixer els seus drets laborals, explorar la realitat del mercat de treball, recuperar espais on les seves vivències són escoltades i valorades més enllà de l’experiència d’haver estat víctima de tràfic de persones amb finalitat d’explotació, i participar en espais d’incidència social i de suport mutu amb altres dones. És el que les participants a HEAL han destacat més del seu pas pel projecte, una iniciativa europea que, després de dos anys, ha culminat amb una jornada internacional.

Surt és una de les organitzacions que hi ha participat i hi ha presentat el model d’acompanyament que, conjuntament amb Sicar.cat, fa anys que implementa per afavorir la recuperació i inserció sociolaboral de dones supervivents d’aquesta expressió de violència masclista. En el cas del tràfic per a l’explotació sexual, 9 de cada 10 víctimes són dones i nenes.

Al llarg dels dos anys del projecte HEAL, s’han dissenyat i publicat diversos materials i recursos pràctics per promoure la recuperació i inserció laboral de dones extracomunitàries supervivents de tràfic, així com diversos estudis i reculls de bones pràctiques en l’acompanyament integral i a llarg termini, des d’una mirada local i transnacional, disponibles a la pàgina web del projecte. 

Surt ha apuntat reptes i fortaleses identificades per les dones acompanyades i ha aportat elements per debatre entorn a les millores necessàries per fer un acompanyament integral i a llarg termini de les dones supervivents de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació. La jornada Ri-Tratti Festival, celebrada a Roma, ha comptat també amb professionals i expertes d’Itàlia, Grècia i Romania, a més de Catalunya.

Durant la trobada, a més de compartir-s’hi experiències i debatre sobre les eines, bones pràctiques i millores per a la inserció social i laboral de supervivents de tràfic, també s’ha inaugurat una exposició internacional de fanzins formada per mostres de 43 creacions de dones supervivents dels diversos països participants.

L’exposició de fanzins desenvolupats en els tallers d’artteràpia del projecte HEAL a Catalunya, en què 10 dones comparteixen les seves vivències, experiències i desitjos, es pot visitar a l’espai Francesca Bonnemaison (C/Sant Pere més Baix, 7, Barcelona) fins el 15 d’octubre.

 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt