Consell Municipal d’Immigració de Barcelona demana al govern espanyol que resolgui el col·lapse a les oficines d’estrangeria

 A Actualitat

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB), òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona conformat per organitzacions, entre les quals Surt, i dirigit a incidir per assolir la plena ciutadania de les persones migrades, demana al govern de l’Estat que reverteixi el col•lapse a les oficines d’estrangeria.

La situació continuada d’endarreriments en les cites d’estrangeria, originada el juliol de 2017, s’ha agreujat sota la crisi desencadenada per la pandèmia. “El col·lapse dels sistemes de cita prèvia per aconseguir la Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE), així com per accedir al procediment de protecció internacional, perjudiquen greument desenes de milers de veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona”, exposa el CMIB en un comunitat.

El Defensor del Poble ha emès reiterades recomanacions al Ministeri de l’Interior, l’última a l’agost d’enguany, perquè resolgui de manera urgent el col·lapse. En la mateixa línia, el CMIB demana en el comunicat adreçat al govern espanyol que es responsabilitzi i actuï “envers els drets i llibertats de les persones migrades, i garanteixi que puguin renovar les seves targetes de residència i treball”.

“Les conseqüències de no disposar del TIE comporten situacions d’irregularitat sobrevinguda, cosa que impossibilita qualsevol persona migrada de tenir una vida autònoma i estable”, denuncia el CMIB, que se suma a nombroses entitats i associacions del conjunt de l’Estat espanyol que fa mesos que denuncien les esperes de gairebé un any i la venda de cites prèvies per a tràmits d’Estrangeria. “Representa una clara discriminació del dret a l’accés àgil i eficaç a l’administració pública”, recull el comunitat.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt