Surt organitza un curs amb l’objectiu d’afavorir l’atenció a dones refugiades i migrades que han patit violència masclista

 A Actualitat

Amb la crisi de persones refugiades a Europa, emergeixen o prenen més força diverses manifestacions de la violència masclista contra les dones refugiades i sol·licitants d’asil. Són diversos els organismes i institucions internacionals que han assenyalat la urgència de promoure mesures polítiques dirigides a prevenir la violència masclista contra les dones refugiades.

En el marc del projecte europeu Building a safety net for migrant and refugee women, en què la Fundació Surt participa, i amb la col·laboració amb el Grup Antígona de la UAB, Surt organitza una formació amb l’objectiu de millorar la identificació, reconeixement i atenció de les persones que hagin pogut ser víctimes de violència de gènere, en el moment que vulguin rebre ajuda per superar relacions violentes, amenaces sexuals i abusos patits en el país d’origen, al llarg de les rutes migratòries o una vegada al país d’acollida.

Professionals especialitzades en l’àmbit de les migracions, l’asil i les violències de gènere de la Fundació Surt, el Grup Antígona, el Comité Català d’Ajuda al Refugiat, IRIDIA i SICAR oferiran formació en dret d’asil, violències de gènere i eines de protecció internacional, contextos migratoris i rols de gènere des d’una perspectiva transcultural, eines de suport tècnic per detectar i abordar les violències en dones refugiades i pràctiques per gestionar i derivar casos.

El curs per a professionals que treballen amb persones migrades i demandants d’asil (de l’àmbit del treball social, la integració social, l’assistència social, jurídica o mèdica, o la interpretació)  tindrà lloc els dimarts i dimecres del 9 al 31 de gener.

Hi haurà dos grups per escollir horari: de matins, de 10 a 14h, o bé de tardes, de 15:30h a 19:30h. El curs tindrà lloc a l’Associació de Mestres Rosa Sensat (aula Maria Rubies).

El curs és gratuït. Per obtenir el diploma acreditatiu de la formació, es requereix assistir a un mínim del 80% de les sessions. Cal fer la inscripció.

Per a consultes, podeu escriure a: assistant2@surt.org

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt