Dades X Violencia X Dones

 A Actualitat

146 dones han mort a Catalunya entre 2008 i 2023 assassinades per violència masclista. Més de 18.000 dones van posar denúncia per violència masclista el 2023 i més de 6.600 van ser ateses en un SIAD el 2022. Són algunes dades recollides al projecte Dades X Violencia X Dones que, des del 2019 recull una gran base de dades pública sobre l’impacte i la dimensió de les violències masclistes, generada de manera col·laborativa.

El portal, impulsat per Iniciativa Barcelona Open Data, mostra dades per analitzar l’impacte de la violència de gènere i quins recursos es destinen. Inclou diversos apartats: l’impacte de la violència masclista, la resposta judicial, els recursos públics destinats, la violència sexual i un apartat específic sobre l’impacte de la Covid-19 en la violència masclista. Les dades mostren l’evolució de les dades desde 2008 fins a l’actualitat. A part de l’actualització, aquest 2024 es pretén ampliar el portal incloent un nou apartat dedicat a la violència vicària.

Les dades obtingudes fins a la data s’han aconseguit de manera col·laborativa en múltiples exploracions de dades i la recerca i obtenció de dades segueix, a dia d’avui, oberta. Per a les visualitzacions de dades s’han utilitzat les següents fonts:

  • Delegació de Violència de Gènere de Govern: Víctimes mortals, denúncies presentades i dones ateses per d’administració.
  • Portal Estadístic de Criminalitat del Ministerio del Interior: Delictes, victimitzacions i detencions contra la llibertat i indemnitat sexual.
  • Consell General de Portal Judicial: Denúncies prèvies, ordres de protecció i condemnes, juntament amb el nombre de jutjats especialitzats en violència de gènere i les Unitats Forenses creades.
  • Portals de dades i transparència de CCAA i Govern Central: pressupostos destinats als serveis d’Igualtat de cada CCAA i en comparació amb la partida «Esports».
Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt