Dansa-teatre per l’empoderament: Surt i el Taller de Músics tiren endavant ’10 moviments per una exposició’

 A Actualitat

Surt col·labora en el projecte del Taller de Musics ’10 moviments per una exposició’, una iniciativa que promou l’empoderament de les participants a través del procés de creació d’ una mostra de dansa-teatre i música.

L’objectiu és afavorir el desenvolupament de les capacitats i potencialitats personals a través del cos, el moviment i la música, per promoure l’empoderament de dones en situacions de vulnerabilitat socioeconòmica. Hi participaran un grup de vint dones, amb experiències de migració o de violència masclista i part de programes d’inserció laboral de Surt.

El projecte està liderat per la coreògrafa Inés Boza, de la mà del saxofonista de free jazz Liba Villavecchia, la psicòloga de Surt i ballarina de dansa contemporània Beatriz Langa i la coreògrafa i terapeuta Anna Jarque.

Les sessions de formació es duran a terme al Casal de Barri del Raval, on assentaran les bases per a una residència artística, l’actuació tindrà lloc al Centre d’Arts Santa Mònica. ’10 Moviments per a una exposició’ és possible gràcies a la convocatòria Art for Change, de la Fundació La Caixa. L’estrena de la mostra serà el mes de juny.

“El resultat serà la mostra del que les dones vulguin compartir i sorgeixi durant el procés de creació, que és una oportunitat valuosa per donar presència pública a dones que sovint estan invisibilitzades”, planteja el projecte.

Les participants aprendran a relacionar-se amb el “cos-ment”, descobrint alternatives que puguin facilitar processos d’empoderament personal (autoestima, confiança, consciència, identitat…) i d’empoderament professional (identificació de fortaleses, capacitació tècnica, defensa a una entrevista de feina…). “El cos és el nostre principal escenari, on passen el fets, de manera que l’acceptació i cura del cos és vital”, planteja la iniciativa.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt