Dia internacional per la igualtat salarial

 A Actualitat

El 18 de setembre és el dia internacional per la igualtat salarial establert per Nacions Unides que destaca que “Aquesta lluita es basa en el compromís de les Nacions Unides amb els Drets Humans i contra totes les formes de discriminació, inclosa la discriminació contra les dones i les nenes”.

Superar la bretxa salarial de gènere és, doncs, un repte a nivell mundial; una bretxa que s’estima, a nivell global, a l’entorn del 20%. A Catalunya actualment la bretxa salarial és del 24%.

Segons Sira Vilardell, directora general de SURT “Aquest és un repte majúscul i estructural. Cal donar valor a les aportacions de les dones tenint en compte el treball extra  de cures que es fa fora de l’àmbit laboral,  impulsant mesures que realment es comprometin amb aquest reconeixement. Cal revisar els tipus de contractació i les diferents segregacions en la promoció laboral però també, de forma important afavorir una conciliació amb la vida personal i familiar. Aquests són canvis que afecten a tota l’estructura social”.

Les dificultats afegides que les dones tenen en la societat així com el reconeixement de la diversitat són en la base per assolir amb èxit d’aquests reptes, que s’inclouen en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible per al 2030.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt