Dia internacional de tolerància zero contra la Mutilació Genital Femenina

 A Actualitat

El 6 de febrer és el Dia internacional de tolerància zero contra la Mutilació Genital Femenina (MGF). La MGF és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i nenes. Segons l’Organització Mundial de la Salut, la MGF comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins.

La MGF perpetua la desigualtat de gènere i la discriminació, afectant seriosament la salut i el benestar de dones i nenes.

Segons la Organització Mundial de la Salut, en els 28 països de l’Àfrica Subsahariana i Orient Mitjà en els quals es practica la mutilació genital femenina, aproximadament 140 milions de nenes i dones han estat víctimes d’aquesta pràctica. Cada dia, 6.000 nenes d’entre 4 i 10 anys són mutilades, segons dades d’UNICEF, tot i que la prevalença varia molt d’uns països a altres. Malgrat que a finals dels 80 es va començar a prohibir en molts estats, continua sent una pràctica extesa que comporta alts riscs per la salut física i psicològica de qui la pateix. UNFPA estima que al voltant de 68 milions de nenes s’enfronten a la mutilació genital femenina el 2030 si no accelerem els nostres esforços per abandonar-la.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt