Dones migrades elaboren un tríptic de prevenció i actuació davant les violències masclistes

 A Actualitat

El grup de dones del programa Migració i Violència han elaborat un tríptic de prevenció i actuació davant les violències masclistes. Amb el missatge “No estàs sola. Vinguem d’on vinguem, viure lliure de violència masclista és un dret de totes”, es proposa fer arribar informació per desfer creences, donar a conèixer les formes que adopta la violència contra les dones dins de la parella i facilitar recursos per sortir-ne.

“Des de Surt fem un grup de dones migrades a Badalona l’any 2017 amb 12 dones de 6 nacionalitats diferents que decideixen elaborar un tríptic que pugui ser entregat a les dones quan arriben al territori on se’ls expliqui el que a elles els hi hauria agradat saber quan van arribar”, explica Gisela Quer, responsable de la línia de violència de gènere, equitat i LGTBI. El tríptic s’ha editat en els cinc idiomes més parlats dins del grup (a més de català i castellà, xinès, àrab i urdú), per apropar el contingut a les dones nouvingudes.

L’elaboració del material s’emmarca en una iniciativa, desenvolupada de la mà la secretaria de Migració de la Generalitat i la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, dirigida a generar un diàleg entre dones migrades per tal que aportin la seva expertesa per dissenyar estratègies per fer arribar els recursos públics a les dones migrades que pateixen violències masclistes en l’àmbit de la parella.

Publicacions recomanades
Showing 2 comments
 • Elisenda
  Reply

  Hola companyes,
  Em sembla una iniciativa molt necessària. L’enhorabona i gràcies. On es pot consultar i descarregar el material?

  • surt@surt.org
   Reply

   Aquí mateix, Elisenda! A la primera línia de text! Merci!

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.