Dones RIU, Programa de Suport a les Dones en l’Àmbit Rural i Urbà (3ª ed. 2024)

 A Actualitat

Iniciem la tercera edició del 2024 del Programa de Suport a les Dones en l’Àmbit Rural i Urbà «Dones RIU» després de tancar l’anterior amb més de 240 dones ateses i 74 insercions laborals a Tarragona, Reus, Girona, Figueres, Igualada i Piera. Coordinat per la Fundació SURT, amb la col·laboració de la Fundació Intermèdia, busca millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones en dos nous sectors emergents: les economies verda i digital. Acompanyem a dones a traçar un pla personalitzat perquè puguin obrir el seu negoci.

 

 

Poden ser destinatàries del programa dones majors de 16 anys desocupades (inscrites al SOC com a DONO). El procés d’acompanyament a la inserció laboral consta d’un mínim de 8 sessions grupals i individuals. Les participants reben un taller d’alfabetització digital per millorar el nivell de coneixements digitals. A més, cada usuària realitza un itinerari d’orientació laboral personalitzat d’inserció a escollir entre un itinerari d’economia verda, en el que es treballen les competències per ocupacions d’economia verda del territori; un itinerari digital, en el que es treballen les competències en ocupacions digitals o un itinerari general, en el que es treballen les competències transversals de diferents ocupacions en general.

El programa contempla accions de prospecció laboral a empreses del territori per tal d’afavorir el grau d’inserció de les dones participants.

Oferim acompanyament als PUNTS D’ATENCIÓ DONES RIU:

Tarragona i Reus:

cristina.miranda@surt.org | 681 20 26 06

francesca.frigola@surt.org | 675 29 07 54

Girona i Figueres:

eva.despuig@surt.org | 645 71 46 25

ivanna.roca@surt.org | 615 84 65 46

Piera, Masquefa i Igualada (Anoia):

cristina.escribano@surt.org | 645 15 41 43

marta.domenech@surt.org | 665 15 41 91

Les interessades poden registrar-se al formulari en línia i l’equip les trucarà.

El Programa implementa itineraris individualitzats d’atenció i d’orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la concienciació, per incrementar la seva participació en l’activitat econòmica del seu territori. Pel que s’ofereixen oportunitats formatives i assessorament en els àmbits digital, tecnològic, emprenedor i d’economia social vinculat a productes endògens (dimensió local i verda), ús forestal i agrícola, activitats comercials en línia i suport a la dependència.

Les dones participants que han assolit els objectius, han rebut un incentiu econòmic de 300 €.

Al nostre canal de You Tube pots conèixer les experiències de dones que ja han participat al programa a l’Alt Empordà i al Baix Camp.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt