Dones RIU, Programa de Suport a les Dones en l’Àmbit Rural i Urbà 2023-2024

 A Actualitat

El Programa de Suport a les Dones en l’Àmbit Rural i Urbà «Dones RIU» coordinat per la Fundació SURT, amb la col·laboració de la Fundació Intermèdia, busca millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones en dos nous sectors emergents: les economies verda i digital. Acompanyem a dones a traçar un pla personalitzat perquè puguin obrir el seu negoci.

Poden ser destinatàries del programa dones majors de 16 anys desocupades (inscrites al SOC com a DONO). El procés d’acompanyament a la inserció laboral consta d’un mínim de 8 sessions grupals i individuals. Les participants reben un taller d’alfabetització digital per millorar el nivell de coneixements digitals. A més, cada usuària realitza un itinerari d’orientació laboral personalitzat d’inserció a escollir entre un itinerari d’economia verda, en el que es treballen les competències per ocupacions d’economia verda del territori; un itinerari digital, en el que es treballen les competències en ocupacions digitals o un itinerari general, en el que es treballen les competències transversals de diferents ocupacions en general.

El programa contempla accions de prospecció laboral a empreses del territori per tal d’afavorir el grau d’inserció de les dones participants. Oferim acompanyament als punts d’atenció de SURT a: Girona, Tarragona i l’Anoia.

El Programa implementa itineraris individualitzats d’atenció i d’orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la concienciació, per incrementar la seva participació en l’activitat econòmica del seu territori. Pel que s’ofereixen oportunitats formatives i assessorament en els àmbits digital, tecnològic, emprenedor i d’economia social vinculat a productes endògens (dimensió local i verda), ús forestal i agrícola, activitats comercials en línia i suport a la dependència.

Els itineraris finalitzaran el 31 de maig de 2024. I les dones participants que assoleixin els objectius, rebran un incentiu econòmic de 300 €.

Al nostre canal de You Tube pots conèixer les experiències de dones que ja han participat al programa a l’Alt Empordà i al Baix Camp.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

 

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
14 febrer Mites amor romàntic