El Community Linkage clou dos anys de vincle entre dones migrades i serveis especialitzats d’atenció a les violències masclistes

 A Actualitat

L’empoderament de dones migrades i les millores als serveis d’atenció de violències masclistes ha estat, durant dos anys, el pal de paller del projecte europeu Community Linkage. La Sala d’actes de Rosa Sensat (Barcelona) va acollir el 13 de juny l’acte final amb una cinquantena de participants.

A la taula rodona s’hi van convidar membres dels partners del projecte, les quals van compartir les experiències pròpies de la implementació del projecte a cada país: Amy Fall i Paola Escobar (del CESIE, Itàlia); Natalia Kolesnikova (de Diotima Centre, Grècia); Najwa i Itaf (de ZRS Koop, Eslovènia) i Mina Bahatta i Rachel Alfonso (de la Fundació Surt, Catalunya).

Des de Surt, del 2022 al 2024, el projecte ha implicat un grup de dones migrades en la creació d’un espai de suport i formació davant les violències masclistes, per tal de dotar-les d’agència pròpia. El punt clau és que després de fer algunes formacions en termes legals i sobre drets humans, han passat un procés d’identificació i empoderament que ha culminat amb ser agents de transformació. Han proposat  millores als serveis especialitzats en atenció a la dona de Badalona.

Les protagonistes del grup de Badalona han participat en un vídeo que resumeix la seva experiència.

Més sobre el Community Linkage

Establir una “connexió efectiva” entre els serveis d’atenció a les violències masclistes i les comunitats de dones migrades és l’objectiu de Community Linkage, un projecte europeu coordinat per Surt amb la vista posada en promoure la identificació de les situacions de violència i la millora tant de la prevenció com del suport a les dones. El repte ha estat facilitar un aprenentatge mutu entre serveis d’atenció especialitzats davant les violències masclistes i xarxes de dones migrades.

Community Linkage és una iniciativa finançada pel Fons Europeu i en la què participen 4 entitats i centres de recerca d’Itàlia, Grècia, Eslovènia i Catalunya.

Project: 101049734 — CommunityLinkage — CERV-2021-DAPHNE Co-financed by the CERV Programme of the EU
Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt