Experiències inspiradores per tancar l’itinerari de suport a emprenedores digitals amb impacte social

 A Actualitat

Les participants al Servei d’Emprenedores Digitals amb Impacte Social (SEDIS) arriben al final de l’itinerari amb una visita al coworking Sinèrgics, una iniciativa amb retorn social al barri on s’ubica, Baró de Viver. La quota de les persones que hi treballen té la particularitat de ser en forma de transferència de coneixements i experiència al veïnat i al teixit associatiu de l’entorn més proper.

“És el model cap on hem d’encaminar-nos en tots els barris”, ha expressat una de les emprenedores del SEDIS, durant la visita a l’espai de treball compartit, que acull, entre d’altres, iniciatives empresarials vinculades a les arts i el tèxtil.

Durant el darrer any, les dones participants al SEDIS, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, han comptat amb càpsules formatives, tallers i mentories grupals, a més de visites a iniciatives inspiradores. Ara, tancaran el procés a Surt amb tutories individuals.

De fet, l’acompanyament que ha plantejat l’entitat a través del SEDIS ha estat flexible: cada emprenedora ha fet la part de l’itinerari que li ha interessat i ha pogut acostar-se a les eines que ha decidit. Prèviament, han comptat amb un diagnòstic per tal d’identificar necessitats i barreres que poden impactar en la sostenibilitat i l’adaptació dels seus projectes d’emprenedoria al context que ha deixat la crisi de la Covid-19. En aquests mesos, les participants també han pogut conèixer opcions i solucions dins de l’Economia Social i Solidària, a través del treball en xarxa amb altres agents de la ciutat.

Els projectes impulsats per les participants al SEDIS són ben diversos i el punt de desenvolupament en què es troben també, però les dones que hi ha rere aquestes iniciatives empresarials s’han trobat amb un repte en comú: digitalitzar-les. Sobre el valor de l’itinerari, la responsable de la línia d’emprenedoria de Surt, Carolina Fort, planteja que, sense incorporar noves eines, no es pot “ampliar la mirada sobre les opcions que tens; sobre el que pots arribar a fer per consolidar el teu negoci”.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt