Bicibles cap a l’emprenedoria cooperativa

 A Actualitat

El grup de dones participants a Bicibles ha fet sessió de tancament, amb una avaluació participativa de l’experiència de pràctiques professionals en el sector de la reparació de bicis, l’àmbit laboral per al qual s’han format i han començat a introduir-se amb l’itinerai d’aquest projecte de Surt. 

“Valoren positivament haver pogut fer les pràctiques en general i el que algunes d’elles han vist és com operen els estereotips de gènere, a través de comentaris com ‘per ser una dona aprens molt ràpid!’ o ‘per ser una dona ho fas molt bé!’, cosa que ens explicaven que no les allunya del seu objectiu, estan empoderades, volen continuar amb aquest projecte i trencar aquestes desigualtats de gènere al món laboral”, explica Ana Lucía Olivos, tècnica del programa Bicibles.

Ara bé, tot i tancar una part del procés, el camí continua per impulsar un projecte dins del cooperativisme. Durant la sessió, han compartit expectatives i properes passes necessàries per concretar la seva iniciativa emprenedora. “La idea és poder treballar amb les dones que tenen l’interès per crear la seva cooperativa, però és un procés que demana temps, veure què pot aportar-hi cada una i treballar les habilitats emprenedores”, detalla Olivos. 

“El programa vol elevar la mirada de les dones per optar a més professions i contribuir a reflexionar en la necessitat de regenerar el teixit econòmic, fomentar la generació d’idees de nous models de negoci més sostenibles i que potenciïn l’economa circular, per una banda, i també una major presència, visibilitat i lideratge de les dones en l’economia, a través de promoure iniciatives d’emprenedoria social dins el marc de l’economia social i solidària, tot incorporant una perspectiva feminista de l’economia”, afegeix Ester Torres, tècnica coordinadora de Bicibles. Aquest projecte compta amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació La Caixa.

Sira Vilardell, directora de Surt, ha participat en el lliurament de diplomes de la formació. També ha participat en la sessió de tancament Mecha Copello, formadora en mecànica de l’itinerari, a través de Biciclot, cooperativa que ha col·laborat amb Surt en aquesta iniciativa d’empoderament econòmic per a dones.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt