El projecte europeu FM-OUT!, dirigit a prevenir matrimonis forçats, presenta els resultats de la recerca

 A Actualitat

El projecte FM-OUT! Finding ways out to forced marriages: prevention, promotion and support tools for practitioners across Europe”  (Trobant  sortides  als  matrimonis  forçats:  eines per  a  la  prevenció,  la  protecció  i  el  suport  per  a  professionals arreu d’Europa), presenta els resultats preliminars de la recerca en un acte en línia el dia 14 de maig a les 10h.

“Hem vist que hi ha una tendència a criminalitzar les famílies i les comunitats, quan a la pràctica sortir d’aquest tipus de violència es molt complex i hi ha actuacions en aquest camp que generen altes tipus de violències contra les dones, pel que hem d’entedre que requereix una intervenció comunitària basada en la prevenció i, per ara, el que veiem és que hi ha desatenció estructural i manca de recursos”, explica Nagore Gartzia, tècnica de recerca de Surt.

Aquest estudi europeu, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona, es dirigeix a aprofundir en el coneixement sobre el fenomen de matrimonis forçats i a detectar les necessitats de professionals en contacte amb potencials víctimes. També es proposa sensibilitzar tant a professionals com a persones joves sobre aquesta forma de violència contra les dones i té pevist realitzar accions d’incidència entre persones amb responsabilitats polítiques i altres agents clau.

Segons un informe de l’OIT que estima l’esclavitud moderna a escala global, prop de quinze milions i mig de persones estan atrapades en matrimonis forçats, la gran majoria, nenes i dones.

Per participar a l’acte cal inscriure’s.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt