‘El Raval té cura’ es proposa revalorar el treball de cures en l’organització socioeconòmica i respondre-hi des de la comunitat

 A Actualitat

El projecte ‘El Raval té cura’ es posa en marxa per contribuir a visibilitzar alternatives econòmiques en què les cures, el treball de sosteniment i reproducció de la vida, siguin reconegudes socialment i econòmicament i posades al centre. “Cuidar-te, cuidar-nos i ser cuidades, en definitiva són totes aquelles activitats remunerades o no que permeten que el món funcioni, que sostenen l’economia productiva i que estan invisibilitzades”, explica Esther Repullo, coordinadora del projecte.

Desenvolupat per la Fundació Surt amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el projecte es proposa obrir espais de diàleg i participació per sensibilitzar els veïns i veïnes del Raval sobre la centralitat de la cura i el repartiment desigual del temps que s’hi dedica. Alhora, el projecte busca ser una eina per recollir idees i propostes que permetin donar resposta a les necessitats de cura del veïnat des de l’economia social i solidària i la comunitat. “Situar la vida al centre ens permet mirar la realitat tenint en compte la cura a la llar, la cura al barri i la nostra pròpia cura”, remarca Repullo.

En la primera fase del projecte, es desenvoluparan tallers de sensibilització, adreçats tant a infants, com a joves, adultes i gent gran del Raval, vinculades a entitats socioeducatives, al teixit associatiu i altres grups organitzats del territori. L’objectiu de les sessions és familiaritzar les i els participants amb l’economia de les cures i la centralitat de les cures en el dia a dia. “Els tallers seran imprescindibles per fer la diagnosi de cures, en què és recolliran percepcions diverses sobre les necessitats de cura (emocionals, socials, educacionals, fisiològiques) de la població del Raval i de les estratègies quotidianes per cobrir-les”, explica Repullo.

 

En cas d’estar interessats/des en participar a ‘El Raval té cura’, podeu contactar per fixar una data al telèfon 93 342 83 81 o per correu electrònic: esther.repullo@surt.org

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt