El Servei de Famílies Col·laboradores crea xarxes davant la solitud no desitjada

 A Actualitat

“No és conèixer gent, és que la nostra família creixi”. “Hem creat una xarxa de suport que s’ha tornat molt familiar”. Ho expliquen dues de les famílies voluntàries del Servei de Famílies Col·laboradores, un servei municipal d’atenció a famílies de la ciutat de Barcelona amb dificultats de xarxa social, familiar o econòmica que, de manera temporal, no poden atendre els seus fills i/o filles.

Amb la mirada posada en la prevenció, aquest recurs cerca persones properes (les famílies col·laboradores) perquè tinguin cura dels infants durant uns dies o hores, de manera solidària i desinteressada, complementant les funcions parentals i marentals.

“Sovint les famílies que requereixen aquest suport experimenten un sentiment de soledat a l’hora de fer front a situacions quotidianes que no saben com resoldre i, per elles, sentir que algú, de forma desinteressada, els ofereix suport tenint cura del seu fill o filla, contribueix a reduir aquest sentiment de soledat i a augmentar la seva confiança en les altres”, explica Mayca Velasco, coordinadora del servei, gestionat per Surt.

“De la mateixa manera, pot haver-hi persones que, en certes etapes de la vida, poden sentir-se soles, bé perquè compten amb una xarxa social o familiar reduïda, o bé perquè aquesta és poc accessible. Aquestes mateixes persones poden disposar de temps per oferir als altres. Aquest intercanvi esdevé una oportunitat de creixement per ambdues i de construir una xarxa, des de la reciprocitat i el sentiment de suport mutu, que entre d’altres coses, contribueix a reduir el risc d’aïllament social tan present a la nostra societat”, afegeix Velasco.

Com és aquesta col·laboració?

Temporal, tant sols dura el temps necessari fins que es resol la circumstància que l’ha motivat.
Pròxima, es manté l’entorn social habitual de l’infant.
Complementària, la família col·laboradora té la voluntat d’ajudar la família de l’infant complementant-la, no la substitueix.
Acordada, fruit del pacte mutu entre les persones implicades.

Quines són les diferents maneres de col·laborar?

Hores o dies
Caps de setmana o vacances
Període de convivència, que poden oscil·lar des d’uns dies fins a un màxim de 6 mesos.

Més informació a sfc@bcn.cat o al telf. 93 291 59 67.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt