El suport a emprenedores novells, adaptat als cops de la pandèmia

 A Actualitat

Una quinzena de dones que recentment han constituït el seu projecte empresarial participen en el programa Suport a Emprenedores Novells (SEN), una iniciativa que ofereix formació i també mentoratge de dones directives o empresàries que aporten un suport, des de l’experiència, a les emprenedores amb menys recorregut.

“El mentoratge suposa un intercanvi de coneixement i experiència que aporta molt a ambdues parts”, valora Carolina Fort, responsable de la línia d’emprenedoria de Surt. El suport emocional i el reforç entre iguals durant les sessions, així com les possibilitats de sumar sinèrgies entre projectes, busca promoure la creació d’una xarxa en què les dones emprenedores puguin “sentir-se identificades, segures i acompanyades en aquest camí tan solitari que és emprendre un negoci propi”, explica Fort.

Teràpies alternatives, fotografia, vídeo, tatuatges… són algunes de les activitats de les emprenedores acompanyades a través del SEN. Projectes ben diversos però que en tot cas van patir el cop del confinament.  “Va ser un xoc total”, sintetitza Fort.

Si bé la pandèmia de Covid-19 va suposar una parada sobtada dels projectes de les emprenedores, els darrers mesos han suposat un moment per replantejar els models de negoci i encetar el repte de la transició digital. “Moltes emprenedores estaven molt alienes a la digitalització i la covid-19 ha forçat a agafar-la d’una vegada, a trencar la barrera, perquè no va haver-hi alternativa”, explica la responsable d’emprenedoria de Surt.

Resposta als temps de crisi

El suport emocional a les dones amb projectes empresarials engegats, però encara tendres, davant les primeres setmanes de la crisi va ser un element central pel servei d’emprenedoria.  “Amb el confinament, les dones havien de gestionar un espai de treball a casa, negociar els rols de cura a la família, revisar objectius vitals i professionals, però sobretot, trobar un nou enfocament de l’estratègia dels seus projectes empresarials”, destaca Fort.

Des de Surt, es van oferir vídeotallers per treballar “el retrat d’aquesta nova dona emprenedora confinada”. “Era necessari acompanyar-les davant l’emergència de pors, actituds i creences limitadores i també ajudar-les a obrir-se a nous aprenentatges a través d’un diàleg en cercle que potenciava visualitzar i expressar emocions”, explica Fort. “Es van adonar que fins hi tot en aquest format podien connectar, i molt, emocionalment entre elles i donar-se suport mutu”, en destaca.

El servei d’emprenedoria de Surt, en els darrers mesos, ha començat a “arrelar una cultura digital” a través d’eines col·laboratives i la creació  de nous espais de relació. “És tot un canvi cultural progressiu reflectit tant en els seus projectes emprenedors com en la vessant competencial, com també en el disseny de continguts de l’assessorament o les mentories, que s’han adaptat setmana a setmana a l’evolució i necessitats de les dones emprenedores en el nou context”, afegeix Fort.

Amb l’adaptació a la situació sanitària, la mentoria es manté com una eina principal per la qual aposta el SEN, com també la formació en finances ètiques, que aproparà les emprenedores a les comunitats autofinançades, les assegurances ètiques, fonts de finançament alternatives i al servei Innoba.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt