Els barris de Badalona Sud fomenten la convivència intercultural amb la celebració de la diada de Sant Jordi

 A Actualitat

Els barris de Badalona Sud celebren la jornada comunitària de la festa de Sant Jordi en què es preveu que participi l’alumnat de totes les escoles de la zona, i infants, joves i famílies de les entitats dels barris.

La jornada forma part del procés comunitari que impulsen l’Ajuntament de Badalona i el Consorci Badalona Sud, on des del 2014 s’hi suma la col·laboració del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que promou l’Obra Social ”la Caixa” de la mà de l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i la Fundació Surt.

En l’àmbit educatiu, aquest procés comunitari es desenvolupa en el marc del Pla Educatiu d’Entorn que promou el Departament d’Ensenyament a través dels Serveis Educatius i en què participen el centres educatius i entitats socioeducatives de Badalona Sud.

Quines activitats es faran?

Sota el nom de “Sant Jordi de fàbula! Llibres, dracs i roses per la convivència”, els barris del sud de Badalona celebraran una festa amb diverses activitats a la Plaça Sant Elies, a la Biblioteca Sant Roc i al Teatre Blas Infante.

Al matí  es lliuraran els premis dels jocs florals que s’organitzen des dels Serveis Educatius de Badalona, on hi participaran els centres educatius del territori. Hi haurà una fira de llibres amb parades a càrrec de la Fundació Ateneu Sant Roc, i hi haurà espectacles al carrer.

Per la tarda, les activitats continuaran a la plaça Sant Elies amb animació i tallers. Destaquen els de graffiti i percussió com a novetat d’enguany, i es mantenen els de cultura tradicional i popular: com fer-se portador d’elements i balls i danses tradicionals. A més, hi haurà les activitats i tallers organitzats per entitats i recursos dels propis barris del sud de Badalona i d’altres indrets de la ciutat.

Construir llaços entre cultures

La participació en aquesta trobada mostra els avenços del procés d’integració cultural als barri de Badalona Sud que es posa en marxa des del procés comunitari intercultural  en col·laboració amb els diversos projectes comunitaris que s’impulsen en aquests barris.

D’una banda, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb l’Ajuntament de Badalona i el Consorci Badalona Sud, i que gestiona la Fundació Surt, crea espais de trobada dels veïns i veïnes dels barris del sud de Badalona per fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.

Mentre, el Pla Educatiu d’Entorn de Sant Roc que impulsa el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Badalona i coordina el Consorci Badalona Sud i els Serveis Educatius de Badalona treballa amb la xarxa territorial d’agents socioeducatius per donar  resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.

El Districte 6 i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Badalona amb el seu equip comunitari impulsa i dona suport a accions territorials en la àmbit de la convivència, la interculturalitat i el suport a la ciutadania.

Publicacions recomanades
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.