Els barris de Badalona Sud fomenten la convivència intercultural amb la celebració de Sant Jordi a la Plaça Sant Elies

 A Actualitat

Els barris de Badalona Sud celebren aquest dilluns 23 d’abril la jornada comunitària de la festa de Sant Jordi  en la què es preveu que hi participi l’alumnat de totes les escoles de la zona, i infants, joves i famílies de les entitats dels barris.

Aquesta jornada, de caràcter festiu, forma part del procés comunitari que impulsen l’Ajuntament de Badalona i el Consorci Badalona Sud, on des de 2014 s’hi suma la col·laboració del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que promou l’Obra Social ”la Caixa” de la mà de l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i la Fundació Surt. En l’àmbit educatiu aquest procés comunitari es desenvolupa en el marc del Pla Educatiu d’Entorn que promou el Departament d’Ensenyament a través dels Serveis Educatius i en el que hi participen el centres educatius i entitats socioeducatives de Badalona Sud.

Quines activitats es faran?

Sota el nom de “Sant Jordi De Fàbula! Llibres, dracs i roses per la Convivència”, els barris del sud de Badalona celebraran una festa amb diverses activitats a la Plaça Sant Elies, a la Biblioteca Sant Roc i al Teatre Blas Infante.

Al matí  es lliuraran els premis dels jocs florals que s’organitzen des dels Serveis Educatius de Badalona, on hi participaran els centres educatius del territori. Hi haurà una fira de llibres amb parades a càrrec de la Fundació Ateneu Sant Roc, i hi haurà espectacles al carrer.

A la tarda, a la plaça Sant Elies, arrencarà la jornada amb les salves d’inici de festa de la mà dels Miquelets de Badalona per donar pas a diversos tallers i activitats organitzats per entitats i recursos del territori i de la ciutat.

Construir llaços entre cultures

La participació en aquesta trobada mostra els avenços del procés d’integració cultural als barri de Badalona Sud que es posa en marxa des del procés comunitari intercultural  en col·laboració amb els diversos projectes comunitaris que s’impulsen en aquests barris.

D’una banda, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb l’Ajuntament de Badalona i el Consorci Badalona Sud, i que gestiona la Fundació Surt, crea espais de trobada dels veïns i veïnes dels barris del sud de Badalona per fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.

Mentre, el Pla Educatiu d’Entorn de Sant Roc que impulsa el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Badalona i coordina el Consorci Badalona Sud i els Serveis Educatius de Badalona treballa amb la xarxa territorial d’agents socioeducatius per donar  resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.

El Districte 6 i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Badalona amb el seu equip comunitari impulsa i dona suport a accions territorials en la àmbit de la convivència, la interculturalitat i el suport a la ciutadania.

Qui ho ha fet possible?

Els recursos, les associacions i els grups que han fet possible aquesta jornada són els següents:

Ajuntament de Badalona: Àrea de Serveis Socials, Oficina Municipal del Districte 6, Programa PIDCES, Serveis Territorials de Cultura

Associació de Veïns i Veïnes del Maresme

Associació de Veïns i Veïnes de Sant Roc

Biblioteca de Sant Roc

Casal Cívic Sant Roc

Casal dels infants per l’acció social als barris

Centre Maregassa

Cointegra

Consorci Badalona Sud: Punt d’atenció a persones nouvingudes, Cibercaixa, Projecte Extraescolars

Consorci per la normalització lingüística Badalona i Sant Adrià

Coordinadora d’entitats de cultura popular

Dones i Barri en Xarxa

Esbart Sant Jordi

Escola Baldomer Solà

Escola Josep Boada

Escola Lestonnac

Escola Mare de Déu de l’Assumpció

Escola Santíssima Trinitat

Fundació Ateneu Sant Roc

Fundació Carles Blanch – Centre Sant Jaume

Fundació Pere Closa

Fundació Surt

Institut Eugeni d’Ors

Serveis Educatius, Equip Llengua, Interculturalitat i Cohesió social

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt