En marxa el servei d’acompanyament a dones migrades en situació irregular i amb familiars a càrrec o altres situacions d’especial vulnerabilitat

 A Actualitat

Surt torna a tenir en marxa el servei d’acompanyament a la inserció social i laboral per a dones immigrades en situació d’irregularitat administrativa amb càrregues familiars o en situació d’especial vulnerabilitat ‘De prop: arrels i drets’.

L’objectiu principal del programa és promoure la igualtat d’oportunitats de les dones migrades i l’accés als drets, a través de fomentar-ne l’empoderament amb formació i participació comunitària i afavorint així els seus processos d’inclusió social i laboral.

Aquest servei ofereix sessions de coneixement de la societat d’acollida, coneixement bàsic dels diferents recursos del territori, competències clau per a la inserció laboral, mobilitat geogràfica i al territori, accés als drets bàsics de ciutadania, drets humans, mercat laboral i llei d’estrangeria.

A més, les sessions permetran conèixer entitats formades per persones migrades que estan desenvolupant diferents projectes i accions per la igualtat d’oportunitats, la participació democràtica, la inclusió de les persones migrades i l’antiracisme.

També, proporciona a les dones participants assessorament legal davant situacions de racisme i acompanyament a la denúncia en cas de ser necessari, sessions informatives sobre la Llei d’estrangeria, visites culturals i comunitàries i un itinerari formatiu en competències lingüístiques.

Així mateix, podran accedir a fer el Mòdul C de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

 

Per a més informació: xantal.genovart@surt.org 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt