Surt posa en marxa una nova edició del servei per afavorir la inserció sociolaboral de dones migrades

 A Actualitat

Surt ha engegat una nova edició del SADI, el Servei d’Acompanyament a la Inserció Social i Laboral per a Dones Immigrades. En aquesta ocasió, s’adreça a les que es troben en situació d’irregularitat administrativa i que tenen càrregues familiars o situacions d’especial vulnerabilitat.

El servei ofereix diferents accions, com és el taller de desenvolupament de competències (curs de nivell bàsic de català, aproximació al mercat de treball, alfabetització digital i tècniques de recerca de feina); el taller d’empoderament sociolaboral i coneixement de la societat catalana; i els tastets d’oficis (cuina i imatge: perruqueria i maquillatge).

“El programa té com a objectiu principal afavorir processos d’inclusió social i laboral per tal de millorar les  condicions de vida i fer efectius els drets d’oportunitats de les dones que han migrat i es troben en situació administrativa irregular, a més de tenir familiars a càrrec i altres condicions que les situen en una posició d’especial vulnerabilitat socioeconòmica”, explica Xantal Genovart, tècnica responsable del servei.

En paral·lel, es desenvoluparan accions de sensibilització cap al teixit empresarial, amb l’objectiu d’aconseguir empreses col·laboradores. “Perseguim promoure la implicació i corresponsabilitat des de la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat”, afegeix Genovart.

Durant el procés, les dones que participin al SADI poden comptar, també, amb els serveis de suport de Surt, en assessorament jurídic d’estrangeria, mediació intercultural i suport individual per a dones que pateixen violència de gènere.

 

Per sol·licitar l’accés al SADI: 93 342 83 80

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt