“Ens preocupa el vincle que es genera entre monomaternitat i vulnerabilitat”

 A Actualitat

Surt ha organitzat un espai de diàleg sobre debats i experiències entorn a la monomaternitat, una forma de família que si bé ha guanyat reconeixement social, no ha assolit un reconeixement comparable en drets efectius, han coincidit les ponents.

“L’exercici de la monomaternitat és una realitat cada vegada més present però ens preocupa el vincle que es genera entre monomaternitat i la vulnerabilitat”, ha plantejat Sira Vilardell, directora general de Surt. 8 de cada 10 famílies monoparentals estan encapçalades per dones i pateixen major risc de pobresa.

Elisabet Almeda, catedràtica de sociologia de la UB, ha posat de relleu que, segons les dades que detecten diverses investigadores, les famílies monoparentals arriben a suposar el 30% del total a Catalunya i l’Estat. Una xifra que ronda el triple de les reconegudes en les xifres oficials. “Les famílies monomarentals són les que han posat a la palestra les dificultats de conciliar”, ha remarcat durant el diàleg. 

“Demanem a l’administració que com a model familiar hi hagi ajudes específiques per temes essencials com educació i habitatge”, ha reclamat Isabel Montoya, presidenta de la Plataforma de Famílies Monoparentals de Catalunya.

Durant l’acte, s’ha denunciat l’absència d’una “política ferma a favor de la diversitat familiar”, en contrast amb altres Estats en què hi ha mesures de discriminació positiva per les famílies monoparentals, i s’ha posat de relleu la necessitat d’atendre les necessitats d’aquestes famílies des d’una perspectiva feminista. 

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt