Equilibrem les cures! Propostes per avançar en l’equitat des de la coeducació

 A Actualitat

Enguany hem posat en marxa “Equilibrem les cures! Propostes per avançar en l’equitat des de la coeducació”, un nou projecte que vol donar continuïtat al Kit virtual de recursos pedagògics per afavorir la corresponsabilitat en les tasques de cura, elaborat l’any passat.

Amb l’objectiu de continuar incidint en la necessitat social de democratitzar les cures, enguany el projecte se centra, entre d’altres, en formacions dirigides a educador/es, tant de l’àmbit formal com no formal, orientades a capacitar en  relació a la centralitat de les cures en el sosteniment de la vida i com promocionar la necessitat de socialitzar aquestes tasques entre infants i adolescents a través de l’acció educativa.

Les formacions estan adreçades a professionals de l’educació interessats en treballar amb participants i alumnat entre els 6 i 14 anys el tema de la coresponsabilitat en les tasques de cura amb una mirada inclusiva i de gènere. Està oberta a docents d’escoles primàries i secundàries, monitor/es d’esplai, caus, casals, etc. En definitiva, a agents educatius que participen de l’educació d’infants i adolescents des de l’enfocament de la coeducació.

La formació és gratuïta, tindrà una durada de 8’5h i incorporarà sessions formatives de caire teòric-pràctic.

Calendari de formacions:

  • 16 d’abril de 2024, de 10 a 14h | Seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3 Barcelona)
  • 30 d’abril de 2024, de 10 a 12h | Seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3 Barcelona)
  • 14 de maig de 2024, de 10 a 12h | Seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3 Barcelona)

Com a metodologia es fomentarà la reflexió i l’intercanvi, propiciant la incorporació d’experiències, coneixements i trajectò-ries vitals i laborals de les participants en la construcció del coneixement. Els continguts es dividiran en 2 blocs:

  • Teoria feminista sobre el treball de cures
  • Elements clau del treball de cura a l’actualitat

Es poden consultar tots els continguts i més detalls en aquest enllaç.

Les persones, entitats i/o centres educatius interessades poden posar-se en contacte:  marina.bau@surt.org o 933428380.

Aquesta acció compta amb el finançament del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

 

Ara que s’acosten les colònies i els casals…

Recuperem el Kit virtual de recursos pedagògics per afavorir la corresponsabilitat en les tasques de cura que pot ser d’interès per a centres educatius i entitats de lleure. En aquesta caixa d’eines digital es promou la corresponabilitat de tots els agents a l’hora de garantir el dret a una cura digna i, al mateix temps, s’afavoreix la reducció de les desigualtats socials i de gènere que actualment caracteritzen tant la provisió com la recepció de les cures. El Kit Equilibrem les Cures permet gaudir d’un conjunt de materials i dinàmiques que són una guia per treballar diferents temàtiques en relació a les cures, adaptades a les capacitat cognitives de cada grup d’edat, amb el suport de recursos específics per als i les educadores que vulguin aprofundir en un discurs sobre la centralitat de les cures en el sosteniment de la vida.

Es pot accedir al kit repartit per edats i a la guia per a agents educatives:

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt