Espai La Talaia, el taller de podcast de dones, migració i resiliència

 A Actualitat

Una desena de dones participen a l’edició 2024 de l’Espai La Talaia, un taller de podcast centrat en les experiències en primera persona com a migrades a Catalunya. Després de setmanes de treballar la cohesió de grup, abordar nocions comunicatives per elaborar un guió, les participants han cocreat i gravat el primer programa a l’estudi de la ràdio comunitària de la cooperativa Colectic, al Raval (Barcelona).

És un podcast on brollen vivències de persones que han hagut de migrar dels seus països natals, en alguns casos, per fugir d’històries de dolor, i que en arribar, han viscut discriminacions. Alhora però, l’espai també dona cabuda a complicitats entre les locutores i exemples de superació i resiliència. Citant a Miguel Hernández, una de les protagonistes s’ha referit a les tres ferides que du enabandonar el Marroc per venir a buscar una nova oportunitat a Catalunya: la ferida de l’amor, per deixar part de la família al país d’origen; la ferida de les discriminacions sofertes per les dificultats en l’aprenantatge de la llengua i els prejudicis occidentals per portar vel a l’hora de cercar feina; i la ferida de l’habitatge, per cuidar d’un fill malalt.

Aquesta és la segona edició del taller Espai La Talaia. I seran les pròpies protagonistes qui decidiran si el material sonor es comparteix per plataformes digitals. L’objectiu, per ara, està essent viure el procés de cocreació i enregistrament, empoderar individualment cadascuna d’elles i enfortir els vincles entre les dones diverses.

 

 

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt