Una cloenda d’èxit per a l’Engaged in Equality

 A Actualitat

L’Engaged in Equality va celebrar divendres, 12 de gener, l’acte final del projecte a Paral·lel 62 – Club P62, Barcelona. Una setantena de persones van assistir a l’espai per cloure el projecte europeu en el que tres centres educatius catalans han estat implicats els darrers dos anys, amb l’objectiu de treballar les noves masculinitats i la prevenció de violències masclistes entre adolescents.

Alumnat i professorat de l’institut Salvador Dalí d’El Prat de Llobregat, l’institut Caterina Albert de Barcelona i l’institut Baix Montseny de Sant Celoni han fet formacions i tallers per obtenir i oferir eines per la detecció de relacions tòxiques, actituds racistes, homòfobes o discriminatòries en general.

Precissament aquests temes van ser escollits pel propi alumnat, ja que formen part de la quotidianitat que afecta a qualsevol centre, i són els leit motiv dels vídeos creats i protagonitzats pels i les participant. Sobre l’experiència en van poder parlar a l’acte final en una tertúlia en la que es va posar en valor l’evolució i transformació personal des de l’equitat.

A la cloenda del projecte hi va actuar la Jim Gómez, guanyadora del concurs Eufòria de 3cat en l’edició 2023. La cantant granollerina va fer vibrar al públic i va congeniar amb els i les participants.

L’alumnat, de ferfil divers, s’ha format en tècniques de realització audiovisual i s’ha format amb perspectiva de gènere, a més de proporcionar formació a altres alumnes. El novembre passat, a més, van viatjar a Florència per compartir l’experiència amb alumnes d’altres països, que també han pres part del projecte europeu.

El projecte ha finalitzat aquest gener, tot i que donat el seu èxit estratègic en educació en igualtat, des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat enguany es formarà a professorat de primària i secundària per a que adapti els continguts i els ensenyi a més alumnat.

El projecte europeu Engaged in Equality ha estat co-finançat gràcies a fons de la Comissió Europea, CERV-2021-DAPHNE, i juntament amb el suport de la Direcció General d’Alumnat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
Engaged in EqualityDona Emprèn en Femení