Fem Coop impulsa cooperatives de dones en sectors no feminitzats

 A Actualitat

Surt ha impulsat Fem Coop, un projecte amb l’objectiu de crear una cooperativa de serveis que promogui cooperatives de dones i que els possibiliti, així, emprendre un projecte d’autoocupació col·laboratiu.

Fem Coop dona suport, assessorament i acompanyament, des d’una mirada feminista, a dones que inicien el seu camí laboral amb un projecte cooperatiu.

Entre les accions per impulsar cooperatives liderades per dones, Surt ha dut a terme el projecte Reparadores, una formació tècnica per obrir-se lloc com a professionals de les reparacions de la llar.

L’objectiu d’aquest curs i d’altres en aquesta línia que l’entitat es proposa impulsar és oferir oportunitats a les dones per inserir-se en àmbits de treball actualment masculinitzats, o en nous nínxols d’ocupació que, actualment, també estan principalment ocupats per homes.

“Volem formar més dones en ocupacions que no estiguin feminitzades, perquè s’estan precaritzant cada vegada més”, planteja Anna Albareda, responsable d’aliances estratègiques de Surt. “Donar oportunitats de sortir de la precarització laboral de les dones també és formar-les en noves ocupacions, i això és el que hem fet amb Reparadores, i el que volem potenciar encara més amb Fem Coop”, afegeix.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt