Fer xarxa, una de les claus per afavorir la inserció laboral de jovent en situacions de vulnerabilitat

 A Actualitat

Per compartir i buscar respostes davant les dificultats a l’hora de treballar la millora de l’ocupabilitat de persones joves en situacions de vulnerabilitat, Surt, entitat coordinadora del projecte ROADS, ha estat convidada a formar part d’una taula rodona del projecte SEPAL PRO (Supporting Employment Platform through Apprenticeship Learning). Una iniciativa en què participa la Fundació Pere Closa, entitat organitzadora de l’acte en què Surt ha participat al costat de Barcelona Activa, Fundación Esplai i Acció solidària contra l’atur.

“Encaixar realitats i trajectòries diverses en programes que mesuren l’impacte amb les insercions, sense tenir en compte altres aspectes que milloren altres esferes de la vida de les persones, és una clara dificultat”, explica Raquel Valenzuela, tècnica del projecte ROADS.  “Les relacions, la xarxa, la salut, l’oci, la participació, l’autoestima… Són aspectes molt importants i que l’acompanyament que ofereix Surt a les joves del ROADS té en compte; es treballen de forma transversal, amb l’estratègia d’empoderament”, detalla.

El treball en xarxa entre les entitats que atenen a joves i persones en situació de vulnerabilitat permet donar una atenció més integral, tot acompanyant-les als recursos que més poden adaptar-se a les necessitats i la situació de cada persona, segons han destacat les entitats participants. Per això, han valorat la promoció d’espais de conversa i intercanvi que permetin generar sinergies.

El projecte ROADS, adreçat a dones joves de l’eix Besòs amb l’objectiu d’”obrir camins diversos i flexibles que les ajudin a superar obstacles i a accedir al mercat laboral en condicions de no discriminació”, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt