Fundació SURT: 25 anys compromeses amb les dones

 A Actualitat
  • El Museu Marítim acull el proper 30 d’octubre la jornada central dels actes de celebració dels 25 anys de l’entitat.
  • Fundació SURT , fundada el 1993 farà un recull de l’activitat, dirigida prioritàriament a les dones, molt especialment als grups i persones en situacions de més vulnerabilitat socioeconòmica.

Fundació Surt és un projecte compromès amb les dones en xarxa i amb diverses complicitats, en l’esforç per construir una societat amb equitat de gènere, lliure de violències masclistes, en què tots els treballs, remunerats i no remunerats, siguin assumits al marge de les identitats de gènere, i en què el treball de sosteniment de la vida (treball de cures) sigui visible, revalorat i entès com a responsabilitat col·lectiva.

L’objectiu és assolir una societat amb equitat de gènere, inclusiva i lliure de violències masclistes. En aquest objectiu l’entitat compleix enguany 25 anys i, en la recta final, es portarà a terme una jornada commemorativa i de treball sota el lema 25 anys compromeses amb les dones.

La jornada comptarà amb diferents activitats a banda dels actes centrals: exposicions, espai de vídeo i es presentarà un vídeo commemoratiu d’aquests 25 anys de l’entitat.

En els diferents diàlegs, centre de la jornada, comptem amb persones que han participat en diferents programes així com treballadores de diferents etapes que ens donaran una visió prismàtica de l’entitat. En el primer diàleg “Estratègies d’empoderament per l’equitat de gènere” participaran: Esther Ramos, responsable de l’àrea d’empoderament econòmic,  Xesca Muñoz, coordinadora  del programa SAS,              Meritxell Benedí, responsable de l’àrea d’empoderament,  Mercè Ordovás Jaqués, membre de la xarxa de mentores,  Belén Camarasa, tècnica de Surt,  Sònia Cabetas , participant del programa Obrint Portes i Sira Vilardell, Directora General de Fundació Surt i serà conduit per la periodista Eva Peruga.

El segon diàleg el conduirà Serrat Camps, membre del patronat de la fundació, i participaran Sònia Fuertes presidenta d’ECAS, Ramon Pascual de Coop57,  Marta Selva,  co-directora de la Mostra Internacional Films de Dones i      Sílvia Aldavert, coordinadora de projectes de l’Associació pels drets sexuals i reproductius. Sota el títol “Fent xarxa. Reptes per la transformació” es vol recollir les diferents experiències de treball des del tercer sector social, el feminisme i l’economia social, els objectius compartits, les visions comunes i les estratègies que se segueixen.

La jornada acabarà amb una actuació musical del grup Cris Blasco & Pat Sol, un brindis  i aperitiu als jardins del Museu Marítim, amb la música de la DJ La Gutíerrez.

Aquesta activitat és possible gràcies la suport econòmic de la diputació de Barcelona.

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt