Inaugurada l’exposició fotogràfica “Juntes al voltant de la taula”

 A Actualitat

El rebedor de l’Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona) acull l’exposició fotogràfica Juntes al voltant de la taula” creada per SURT, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La mostra fotogràfica es va inaugurar el 9 de febrer i és fruit del programa INTRO que treballa en la recuperació de l’impacte emocional i social en dones supervivents de violències masclistes.

L’exposició, inaugurada el 9 de febrer, capta moments de la trobada d’un grup de dones del programa INTRO, les quals són supervivents de violències masclistes i, des de l’experiència artística participativa al voltant d’una taula, es donen suport mutu. Conduïda per Diana Rangel, l’acció artística s’inspira en l’obra de la sèrie Kitchen Table, de Carrie Mae Weems, la qual retrata la cuina com a espai íntim i quotidià. En aquesta obra l’autora fa una crida a la reflexió, mitjançant la ficció i la posada en escena, sobre la complexitat de les històries de vida i experiències de dones afroamericanes de la seva època.

El programa INTRO de la Fundació SURT, coordinat per la psicòloga Dina Agra, van convocar a l’artista i psicòloga Diana Rangel per entomar el procés creatiu amb una doble funció: per una banda, l’ús del pensament creatiu com a eina de reparació, i d’altra banda, l’ús de l’art com a catalitzador de discursos que trascendeixen la individualitat. Les participants són dones amb orígens, idiomes i creences diverses, no obstant, comparteixen un aspecte clau que les uneix: el seu desig de generar xarxes i vincles sans.

Al voltant d’una taula de cuina fictícia “sorgeixen escenes davant de la càmera, cada una és directora, actriu, fotògrafa i editora de la seva història; totes comenten, cedeixen, influeixen, col·laboren. És un espai de silenci i sense judicis. Neix el joc, el lament apareix, també els riures en temps de tensió. Les escenes que són vistes, i en veure-les són reelaborades alhora com a memòria. Aquest pocés dolorós es viu en xarxa, una sosté a l’altra i el pes s’alleugera. El joc aparent de l’art és pres molt seriosament”.

L’exposició es podrà visitar fins al 29 de febrer.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
14 febrer Mites amor romàntic