Infants i adolescents, també responsables de cuidar: Surt impulsa un projecte per promoure la socialització de les cures a través de la comunitat educativa

 A Actualitat

‘Equilibrem les cures!’ és el projecte en què Surt treballa per promoure la socialització del treball de cures i fomentar la coresponsabilitat de totes les persones i agents socials en la assumpció d’aquestes feines, amb especial atenció a infants, adolescents i a la comunitat educativa.

“Busquem que hi hagi reconeixement del valor central de les cures per a la vida i per al desenvolupament socioeconòmic de la societat, a través de crear un recurs pedagògic dirigit especialment a l’àmbit educatiu”, n’explica Mar Beneit, de l’equip de la consultora de Surt.

El projecte preveu crear un kit virtual de recursos pedagògics per afavorir la coresponsabilitat en les tasques de cura, fer una diagnosi participativa i oferir accions coeducatives de sensibilització sobre les feines de cura que permetin visibilitzar-les “com una acció positiva, indispensable i amb valor propi, tot promovent canvis de comportament entre infants i adolescents”, detalla Beneit.

“Es tracta de facilitar elements per la reflexió i promoció de canvis de comportament per una distribució equitativa de les tasques de cura a famílies i agents educatius principalment i, en general, a tota la comunitat i visibilitzar la distribució desigual de les tasques de cura entre dones i homes, sensibilitzant sobre les conseqüències i l’impacte d’aquestes especialment en la salut de les dones”, afegeix.

Com a part del procés, l’equip del projecte està recopilant recursos, adreçats a infants i joves, per treballar la corresponsabilitat. “Tots els recursos que recopilem estaran penjats en un espai web, d’accés públic i constarà de quina entitat prové el recurs”, explica la tècnica de la consultora de Surt.

Així mateix, el projecte es proposa detectar, a través de sessions de treball amb professionals que treballen amb infants i joves, els buits existents en aquesta matèria, les necessitats detectades per promoure la corresponsabilitat entre infants i joves i les principals problemàtiques a abordar per aconseguir-ho. “Ens proposem fer un kit, que sistemitzi recursos i, al mateix temps, poder crear activitats i dinàmiques noves que abordin aquelles necessitats que ens traslladin”, explica Beneit.

Surt ha organitzat tres sessions virtuals (a través de Teams) per poder trobar-se amb professionals: dimarts dia 21 de febrer a les 11h, dimarts dia 21 de febrer a les 18h i dimecres dia 22 de febrer a les 12h. A més, el projecte ha obert una enquesta per recopil·lar informació adreçada a persones que treballen amb infants i joves (professorat, monitores d’esplai, personal de centres socioeducatius, entrenadores infantils…): https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=_rBEVfGVTU6UrgOqZ-0NylO5yjOt1MVAj4fnIHq083lUNTg5WFRZUUZHN0tCSkFQSTdWUUY0TlNHWS4u

Per més informació, podeu contactar amb mar.beneit@surt.org

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt